USA:n ulkoministeriön johto erosi -kohu

30.01.2017

Kaikille kyseessä oleville korkeille viranhaltijoille - Patrick Kennedylle, Joyce Ann Barrille, Michele Bondille ja lähettiläs Gebtry Smithille - oli lähetetty Valkoisesta talosta kirje jossa oli kerrottu, että heidän palveluksiaan ei enää tarvita. Täysin normaali vallan vaihtumiseen liittyvää toimintaa.

Vihjailut siitä, että mainitut henkilöt olisivat "ottaneet lopputilin", "panneet inhon vallassa" tai "ovat saaneet potkut" - ovat paikkansa pitämättömiä. Kyseessä olevat henkilöt ovat uskollisia ministerille, presidentille sekä valtion hallinnolle. Minkäänlaista yritystä olla epäkunnioittava presidenttiä kohtaan ei ole. Lähde CNN.

Samalla tavalla media Suomessa "raportoi" asian tiimoilta leikkaa - liimaa - tulkitse - julkaise menetelmällä, ilman minkäänlaista perustavanlaatuista lähdekritiikkiä, eikä minkäänlaista tietoa näytä olevan Suomen perustuslaista (§1 - §12) eikä Pariisin rauhansopimuksesta 1947.

"Yhdysvaltain ulkoministeriön johto erosi" -kohu on samankaltaista epäsivistynyttä näennäisjounalistiikkaa "tietoineen" jossa esitetään suoraan tai epäsuoraan syytöksiä ja nostatetaan kohua (kiihotetaan) niin kuin esimerkiksi Pääministeri Sipilän tapauksessa.

Lapsi vedetty epäsivistyneeseen nälvimiseen mukaan

24.01.2017


Kuva : Wikipedia

Iltasanomat 24.01.2017

Iltasanomien julkaisun mukaan nyt on myös lapsi poliittisen nälvimisen kohteena. Katie Rich viserteli Trumpin virkaanastujaispäivänä 23.01.2017; "Barronista tulee tämän maan ensimmäinen kotikouluampuja" jonka johdosta lähemmäs 79.000 henkilöä (24.01.2017) on allekirjoittanut adressin Katie Richin erottamiseksi. Katie Rich visersi myöhemmin anteeksi-
pyynnön; "Pyydän kylmää viestiäni vilpittömästi anteeksi. Kadun syvästi tekoani & loukkaavia sanoja. Se oli anteeksiantamatonta & olen niin pahoillani".

Saturday Night Live -viihdeohjelman käsikirjoittaja Katie Rich on hyllytetty tehtävästään toistaiseksi visertelyjensä takia.


Washington Postin sivustolla lisää tietoa asiasta.

Suomen perustuslain mukaan Katie Richin visertely - ottaen asiakokonai-
suudessa huomioon että kyseessä on USA:n presidentti - on törkeä lapsen ja perheen kunnianloukkaus.

Kohun (kiihotuksen, vihapuheiden) sijaan

18.01.2017

USAssa median kautta leviää näennäistieteellinen huhu että "Venäjällä on arkaluontoista tietoa Donal Trumpista". Tässä vaiheessa ei tiedetä mistä huhu on peräisin.

Tiedustelupalvelut eivät ole vahvistaneet muistiossa olevien tietojen paikkansapitävyyttä. Väistyvä kansallinen tiedustelujohtaja James Clapper ei usko maan tiedustelupalveluiden olevan muistion takana. Yhdysvaltain tiedusteluviranomaiset eivät ole päätyneet pitämään muistiota luotettavana. Myös Venäjän hallitus kiistää väitteet että Yhdysvaltain tulevasta presidentistä Donald Trumpista olisi koottu häntä vahingoittavaa tietoa.

Riippumatta siitä kuinka korkealta taholta mediassa sanoin esitetään "näin on käynyt", kun laissa vaadittuja konkreettisia todisteita ei ole esitetty siitä että sanat ovat totta; "näin ei ole käynyt".

Siinä uutinen tähän saakka on - ilman kohua (kiihotusta, vihapuhetta, vihaa) herättäviä ajatuksia. Sen enempää ei asiasta tarvitse toimittaa tässä vaiheessa.

Yhteiskunnallinen media

Voit suositella tai jakaa mielipiteitämme Facebookissa.

ainutlaatuista osumaa 01.01.2015 saakka.

Tue toimintaamme

Voit tukea toimintaamme mainostamalla sivustollamme.

Osoite:http://www.mielipiteemme.fi
S-posti:info@mielipiteemme.fi
Yhteistyö:Yhteistyö -kaavake

Yhteystiedot

Lähetä palautetta sivuston sisällöstä tai ehdota arviointia jostain asiasta.

Osoite:http://www.mielipiteemme.fi
S-posti:info@mielipiteemme.fi
Palaute:Palautetta -kaavake