• 27.05.2019
  • 06:05:04™90°.30°.24°
  • 2923022 sivun näyttöä.

Useat nykyajan ongelmat johtuvat siitä ettei Pariisin rauhansopimusta 1947, Rauha Suomen kanssa ole opetettu.

Perustuslaillista mediakritiikkiä -otsikon alta löydät mediakritiikkiä Suomen Kans-
an Perustuslain edellyttämällä tavalla.

Ilmastonmuutosten ymmärtämien alkaa ajanlaskun ymmärtämisestä. Saasteet eivät ole pääasiallinen syy muutokselle.
Mielipiteemme.fi: Maailman vuosi ei ole 365 vuorokautta vaan 360.
Kuva tällä sivulla on uusittu.

Maailmassa tuulen suuntaan ja voimakkuuteen vaikuttavat muun muassa Maailman pyöriminen Pohjoinen - Etelä suuntaisen akselinsa ympäri, korkea ja matala maasto, meriveden lämpötila, Maailman sisäinen lämpötila sekä Etelä- ja Pohjoisnavan kylmä ja Päiväntasaajan lämmin ilma sekä Maailman kallistuma ja Maailman sijainti suhteessa Aurinkoon sitä kiertävällä radallaan. Maailmassa Syys- ja Kevätmyrskyt esiintyvät yleensä silloin kun Maailma on lähimmillään Aurinkoa, jolloin Maailman Pohjoinen-Etelä -akseli on 90° kulmassa Aurinkoon - kuvassa kohdassa 90° ja 270°.

Kuvassa kohdassa 0 (000.000°) on Talvipäivän seisaus (Uusi Vuosi) ja Maailman Pohjoisnapa on maksimissaan kallistunut poispäin Auringosta. Etelänapa puolestaan on kallistunut Aurinkoa päin - selittää sen miksi Kesä eteläisella pallonpuoliskolla tällaisessa tilanteessa on lämpimämpi kuin pohjoisen pallonpuoliskon Kesä kohdassa 180.000°. Kohdassa 180.000° (Kuvassa) on Juhannus ja Maailman Pohjoisnapa on maksimissaan kääntynyt Aurinkoa päin. Maailma on myös kauempana Auringosta kuin kohdassa 0 (000.000°).

Että Maailma kiertää Auringon 365ssä Maailman vuorokaudessa, ei ole 1 Maailman vuosi. Maailman ajanlaskussa, yksi vuosi on 360 vuorokautta. Vaikka Maailma pysähtyisi radallaan Auringon ympäri, Maailman ajanlasku on silti olemassa.

Johtuen siitä että Maailman kierto Auringon ympäri kestää 5 vuorokautta pitempään kuin Maailman vuosi, Maailma aloittaa jokaisen kierroksensa Auringon ympäri eri kohdasta radallaan. Eri kohtia on kaikenkaikkiaan 72 : 1 kierros jota kutsun Aurinkovuodeksi, on 72 Maailman vuotta.

Niinkutsutut superpyörremyrskyt keväällä, saavat/imevät kylmän ilmansa Pohjoisesta jossa on ollut Talvi, ja kuuman ilman ne saavat/imevät Etelästä jossa on ollut Kesä. Päin vastoin syksyllä.

Maailman rata Auringon ympäri on soikea. Superpyörremyrskyt esiivtyvät silloin kun Maailma on lähimpänä Aurinkoa: Keväällä ja Syksyllä. Niitä esiintyy Päiväntasaajalla ja noin 24 astetta sen molemmin puolin.

Ei niitä saasteet aiheuta.

Maailma aloittaa jokaisen kierroksen Auringon ympäri eri kohdasta radallaan. Sellaisia kohtia on 72. Johtuen elliptisestä radasta Auringon ympäri, Maailman etäisyys Auringosta vaihtelee 147.1 ja 152.1 miljoonan kilometrin välillä. Riippuen kohdasta josta uusi vuosi alkaa sekä kuinka kaukana tai lähellä Aurinkoa Maailma on vuotuisella radallaan, se vaikuttaa Maailman ilmastoon. Esimerkiksi jos Keskikesä on kuvan kohdassa 0 niin se on kuuma koska Maailma on lähellä Aurinkoa, mutta jos Keskikesä on kohdassa 180, se on viileä koska Maailma on kaukana Auringosta.

Suurin osa 3+ kategorian myrskyistä kehittyy pohjoisen talven ja etelän kesän välimaastossa (Suomessa kevät), ja etelän talven ja pohjoisen kesän välimaastossa (Suomessa syksy). Myrkyjä esiintyy Päiväntasaajalla ja noin 24 astetta sen molemmin puolin. Samalla alueella esiintyy myös eniten tulivuoren purkauksia sekä maanjäristyksiä.

Emme usko siihen että mantereet ovat liukuneet erilleen toisistaan Maailman ollessa saman kokoinen kuin tänään. Maailma on miljoonia vuosia sitten ollut huomattavasti pienempi kuin tänään ja Maailmassa on alunperin ollut vain yksi manner. Maailman laajentuessa, manner on repeytynyt - jakautunut useaan eri mantereeseen. Laajentumisesta johtuen mantereet ovat miljoonien vuosien varrella erkaantuneet toisistaan ja ovat siellä missä ne tänään ovat.

Mielipiteemme.fi: Miten niin kutsuttu musta aukko syntyy avaruuteen?
Kuva : NASA. Taiteilijan näkemys mustasta aukosta.

Iltasanomien mukaan; "Yhdysvaltain kansallinen tiedesäätiö on ilmoittanut pitävänsä keskiviikkona kello 15 Suomen aikaa tiedotustilaisuuden, jossa ilmoitetaan ”uraauurtavasta tuloksesta Event Horizon -teleskooppiprojektissa (EHT)”. Samaan aikaan tiedotustilaisuuksia on määrä pitää myös Brysselissä, Santiagossa, Shanghaissa, Taipeissa ja Tokiossa."

Aleksis Kivi sanoi että "Etsikää yhtäläisyyksiä" koskien Suomen Kansan historiaa, mutta sen voi soveltaa myös toiseen asiaan. Mitä jos selvittäisimme mustan aukon syntymisen yhtäläisyyksien avulla? Musta aukko ei ole "madonreikiä toiseen universiumiin" tai muuta vastaavaa.

A. Että jotain yleensä voi syntyä, olla olemassa tai tapahtua, reaali- ja käsitteellistieteelliset edellytykset on oltava olemassa, ennen kuin mitään voi syntyä, olla olemassa tai tapahtua. .

B. Kaikille edellytyksille on omat edellytyksensä.

C. B toistuu niin kauan aikaa, että on löydetty absoluuttinen alkuperä tapahtumalle, syntymiselle tai olemassa ololle.

D. Minkä tahansa syntymisen, tapahtuman tai olemassa olemisen kartoittaminen, vaatii vähintään perustavanlaatuiset tiedot kaikilta tieteen aloilta.

E. Mitään sellaista ei ole olemassa, jonka olemassa oloa ei voi reaali- ja käsitteellistieteellisesti selvittää.

F. Mitään sellaista ei ole olemassa kuin "yliluonnollinen". On vain ihmisiä joilla ei ole vaadittua koulutusta jonkin täysin luonnollisen ilmiön ymmärtämiselle, joka on syy siihen että he kuvailevat ilmiön "yliluonolliseksi.

Iltalehden mukaan;"Tunnetun fyysikon ja kosmologin Stephen Hawkingin mukaan mustat aukot eivät nielaisekaan kaikkea, vaan sinne joutuva aine saattaa päätyä mustasta aukosta toiseen universumiin."

Kun ihminen ei ymmärrä jotain "yliluonnollista", sen jatkeena syntyy suuri määrä mielikuvitukseen perustuvia teorioita kuten esimerkiksi että "Musta aukko voi olla madonreikiä toiseen Universiumiin" jonka jatkeena "jonka kautta Alienit matkustavat meidän Universiumiin" joihin uskotaan aikansa koska ne ovat "tunnetun fyysikon esittämiä".

Mustan Aukon synty (tulossa) on jatkokertomus Tuntemamme Avaruuden synty -sivulla esitettyihin asioihin.

Mielipiteemme.fi: Suomeen iski mete-
oriitti noin 12000 vuotta sitten.
Kuva : NASA:n satelliittikuva maan kuoresta paljastaa kraaterin.

Kuva 1 on satelliittikuva maan kuoresta. Se paljastaa kraaterin jonka keskipiste on Suomen ja Ruotsin välissä. Jää ei aihauttanut maankuoren painaumaa, vaan meteoriitti joka läpäisi jään ja räjähti jäätikön alla. Meteoriitin tulosuunta - viitaten geologisiin havaintoihin - oli Suomesta katsottuna Lounas. Kraaterin keskipiste sijaitsee Perämerellä, noin 75Km Olusta Länteen. Kraaterin halkaisija on noin 700Km.

Lue lisää: Suomen meteoriitti 12000 vuotta sitten

Historiaa: 1300 -luvulla menehtyneen sotilaan perimästä uutta tietoa.
Kuva : Unsplash

Harrastaja-arkeologien Kanta-Hämeestä löytämän 1300-luvulla kuolleen sotilaan perimästä on selvinnyt tarkempaa tietoa. Iltasanomien mukaan Osteoarkeologian professori Jan Storå Tukholman yliopistosta kertoo että "30 prosenttia nykysuomalaisista kuuluu samaan äitilinjan perimätyyppiin kuin miekkamies, isälinjasta kolme prosenttia. Vertaaminen 1300-luvun ja nykysuomalaisten välillä on tosin hankalaa, koska vertailuaineistoa 1300-luvulta ei juuri ole", Storå huomauttaa. Myös YLE kertoi Janakkalan miekkemiehestä; "Suomalaissoturi puolusti kyläänsä ja sai mahtimiehen hautajaiset".

Lue lisää: Suomen vanhin puolustaja 1300 -luvulta

Mielipiteemme.fi: Ilmastonmuutosten ymmärtäminen alkaa ajanlaskusta.
Kuva: Yosh Ginsu, Unsplash

Voimme todeta, että ilmaston muutokset 6 tuhannen vuoden välein ovat täysin normaaleja luonnon energian ja sen lakeihin perustuvia luonnonilmiöitä, ihan samma tavalla niin kuin vuosikalenterissa Talvi, Kevät, Kesä ja Syksy ominaispiirteineen ovat. Vuoden aikana 3 kuukauden välein tapahtuvat ilmastonmuutokset ovat helppo muistaa, mutta kun aikaväli on 6 tuhatta vuotta ja että ei ole opetettu, ne ovat ajan myötä unohtuneet.

Lue lisää: Ilmastonmuutosten ymmärtäminen | 1.AVA -kaava © Matti E Simonaho »

Mielipiteemme.fi: Ukrainan ja muiden maiden kriisien syy Euroopassa.
Ruotsin Maahanmuuttoviraston kehittämä Söderköpingsprocessen nimettiin uudelleen Östliga Partnerskapet vuonna 2009. Euroopan Unionissa se tunnetaan nimellä Eastern Partnership (EAP).

Ruotsin Maahanmuuttovirasto kehitti 1980 luvulla reformointiprosessin joka on suuntautunut maiden joilla on raja Venäjän kanssa sisäiseen vaikuttamiseen ja Euroopan Unioniin liittämiseen. Söderköpings process nimellä tunnettu reformointiohjelma käynnistettiin virallisesti vuonna 2001 Ruotsin ollessa Euroopan Unionin puheenjohtajamaa. Sillä ei ollut keskitettyä hallintoelintä. Vuonna 2007 kaikki asiat käsiteltiin vuosikokouksissa, työkokouksissa tai ryhmätapaamisissa.

Söderköpings process vietiin Euroopan Unioniin 2008 Ruotsin ja Puolan toimesta; Carl Bildt (Ruotsi) ja Radoslaw Sikorski (Puola). Se nimettiin uudelleen 2009 Östliga Partnerskapet joka tunnetaan Euroopan Unionissa Eastern Partnership (EaP) -nimellä.

Lue lisää: Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa - ja niiden seuraamukset. »

Mielipiteemme.fi, Copyright © Matti E Simonaho ® of Suomi Finland ™.
Java™ scripts by Matti E Simonaho and Dynamicdrive. All Rights Reserved.