Terrorismia Suomessa 1800-1900 -luvulla

10.12.2017


  • Heikki Ritavuori

    Sisäasianministeri Henrik Ritavuoren ampui Ruotsalainen terroristi Ernst Tandefelt 14.02.1922.


  • Eliel Soisalon-Soininen

    Eliel Soisalon-Soinisen ampui Ruotsalainen terroristi Karl Lennart Hohenthal 06.02.1905


  • Nikolay Bobrikov

    Nikolai Ivanovitš Bobrikovin ampui Ruotsalainen terroristi Eugen Schauman 17.06.1904.

Tappamalla terroristi-iskuilla Suomalaisia ja Venäläisiä diplomaatteja, Ruotsi yritti estää Suomen itsenäistymisen ja lietsoa sotaa Suomen ja Venäjän välille. Venäläiseksi pukeutuneena tapettiin Suomalainen, ja Suomalaiseksi pukeutuneena tapettiin Venäläinen.

Terroristi-iskut petasivat niin kutsutulle "sisällissodalle" Suomessa ja Venäjällä sekä myöhemmin Natsien läsnäololle Suomessa. Esitietojen mukaan suomalaisia ja/tai Venäläisiä diplomaatteja tapettiin 1800 -luvun loppupuoliskolta 1920 -luvulle saakka. Heikki Ritavuori tapettiin terroristi-iskussa 1922 : 17 vuotta ennen Toisen Maailmansodan syttymistä 1939.

Suomen sota 1808 - 1809

Suomen sota 1808–1809 oli Ruotsille sotilaallinen katastrofi. Yleinen mieliala kääntyi kuningas Kustaa IV Aadolfia vastaan. Kuninkaan vastainen salaliitto johti siihen että vuonna 1809 seitsemän sotilasta Carl Johan Adlercreutzin johdolla pidättivät ja vangitsivat kuninkaan ja tämän perheen. Kustaa IV Aadolfin jälkeläiset menettivät oikeuden Ruotsin kuninkuuteen ja ex-kuningas perheineen karkotettiin Ruotsista.

Valta siirrettiin väliaikaiselle hallitukselle, jonka johtoon tuli Kaarle-herttua, josta myöhemmin tuli lyhyaikainen kuningas Kaarle XIII.

Vuonna 1810 ruotsalainen paroni Karl Otto Mörner tarjosi Suur-Ranskan Napoleonin marsalkka Jean-Baptiste Jules Bernadottelle Ruotsin kruunua. Bernadotte tiedusteli Napoleonin mielipidettä ja suostui. Hänet valittiin kruununperijäksi 21. elokuuta 1810 ja kruunattiin 1818 pseudonimellä "Kaarle XIV Juhana". Ranskan vallan heikentyessä Euroopassa, Ruotsi ei itsenäistynyt vaan Ruotsiin jäi ranskalainen monarkia, joka käänsi selkänsä Napoleonin Suur-Ranskalle sen vallan vähenemisen myötä.

Venäjän suojelemana Suomen suuriruhtinaskunnalle muotoutui autonominen - itsehallinnollinen - asema jota koko ajan vahvistettiin 1800 -luvulla. Suomessa alettiin syrjäyttämään Ruotsin vallan aikaisia lakeja ja säätyerioikeuksien säännöksiä niiden haitatessa talouselämän ja hallinnon uudistuksia Suomessa. Päämääränä oli Suomen Valtiovallan/Kansan Perustuslaki. Ruotsin kuningas ei uskaltanut puuttua asioihin sotavoimin koska Suomi oli sotilaallisesti vahvan Venäjän suojelemana. Jotain muuta oli pikaisesti keksittävä Suomen itsenäistymisen estämiseksi.

Ne jotka uskottavassa historiassa kerrotaan puolustaneen "Suomen perustuslakia" - todellisuudessa puolustivat Ruotsin (kuninkaan/diktaattorin) perustuslakia. Sellaista kuin "Suomen (Valtiovallan/Kansan) Perustuslaki" ei tuossa vaiheessa historiaa vielä ollut olemassa.

Terroristit Suomessa ja Venäjällä

1809 - 1947 "aktivistit" suorittivat joko yksin tai johonkin ryhmään järjestäytyneinä attentaatteja ja valmistelivat aseellista vastarintaa Suomessa.Tähän ryhmään kuuluivat monen muun ohella Kalle Procopé, Ernst Tandefelt, Karl Lennart Hohenthal ja Eugen Schauman. Näin ollen uskottavassa historiassa mainitut "aktivistit" ovat terroristeja. Karl Gustaf ”Kalle” Procopé ampui heinäkuussa 1905 venäläisen everstiluutnantti Vladimir Kramarenkon Viipurissa.

Terroristien johtajahahmoja oli ilmeisesti Konni Zilliacus, Konrad Viktor (Konni) Zilliacus (1855–1928). Muita johtoportaaseen kuuluvia olivat mm Johannes Gummerus, Arvid Neovius, Arvid Mörne ja Herman Gummerus. Esitietojen mukaan terrororistien toiminnallinen keskus sijaitsi Ruotsissa, Tukholmassa.

Konni Zilliacus erikoistui maanalaiseen tiedotustoimintaan ja toimi Tukholmassa Venäjänvastaisen propagandan levittäjänä. Hän pyrki yhdistämään kaikki Suomessa asuvat ruotsinkieliset sekä venäläiset oppositioryhmät, vähemmistökansallisuudet ja vallankumousliikkeet sekä Venäjän vihollisvaltiot yhteen rintamaan Venäjän tsaarin hallintoa vastaan.

Zilliacus auttoi Venäjän vallankumousliikkeitä salakuljettamalla keväästä 1902 syksyyn 1903 niiden lehtiä ja kirjallisuutta Suomen kautta Venäjälle. Hänen Tukholmasta johtamansa organisaatio vastasi jonkin aikaa muun muassa sosialistivallankumouksellisten julkaisujen, liberaalien Osvoboždenije-lehden ja sosiaalidemokraattien Iskran toimittamisesta Venäjälle.

Venäjä–Japani -sodan alettua Zilliacus otti yhteyden Jonas Castrénia lähestyneeseen eversti Motojiro Akashiin, joka oli entinen Japanin sotilasasiamies Pietarissa. Zilliacus ryhtyi Akashin kautta hankkimaan aseita Suomeen ja samalla myös Venäjän muille vallankumousryhmille. Japanilaisten rahoilla Sveitsistä ostettuja aseita saatiin syksyllä 1905 tuotua Suomeen SS John Grafton -aluksella, mutta laivan ajettua karille suurin osa lastista jouduttiin upottamaan laivan mukana.


Sisällissodat eivät olleet sisällissotia. "Suomalainen aktivisti" pitää olla "Ruotsalainen terroristi" niin todenperäinen historia avautuu. Vaikuttaa pitkälle siltä että Ruotsalaiset aateliset Tukholmassa kuuluivat terroristien johtoryhmään. Terroristit kuten esimerkiksi Kalle Procopé, Ernst Tandefelt, Karl Lennart Hohenthal ja Eugen Schauman toteuttivat johtoryhmän käskyt. Yhteyksien kautta koko organisaatio paljastuu.

Nykyhistoriassa esimerkiksi Ukrainan kriisi perustuu samanlaiseen reformontiin jossa ulkopuolinen taho vaikuttaa jonkun maan sisäisiin asioihin sillä tavalla että syntyy "sisällissota" - ja siitä syytetään Venäjää. Lähestulkoot identtinen tapahtumaketju. Aika on eri mutta menetelmät samat.

Kun tarkastelemme Ruotsin poltiikkaa 1800 -luvulta 2000 -luvulle saakka, yksi havainto monien joukossa on että Ruotsi liittoutuu jonkun suurvallan kanssa - mutta - jos suurvalta näyttää heikkouden merkkejä, Ruotsi liittoutuu suurvallan vihollisen kanssa.

Ongelma Ruotsalaisella politiikalla on se, että ajan myötä kukaan ei halua liittoutua Ruotsin kanssa - koska historiasta tiedetään että Ruotsi ei liittoudu kenenkään kanssa jos se ei hyödy siitä ja että Ruotsi voi milloin tahansa "puukottaa selkään".

Lue myös Pariisin rauhansopimus, Rauha Suomen kanssa, II Osa, II Luku, 6, 7 ja 8 artikla joka sellaisenaan kumoaa kaiken 1947 jälkeen esitetyn propagandan.

Yhteiskunnallinen media

Voit suositella tai jakaa mielipiteitämme Facebookissa.

ainutlaatuista osumaa 01.01.2015 saakka.

Tue toimintaamme

Voit tukea toimintaamme mainostamalla sivustollamme.

Osoite:http://www.mielipiteemme.fi
S-posti:info@mielipiteemme.fi
Yhteistyö:Yhteistyö -kaavake

Yhteystiedot

Lähetä palautetta sivuston sisällöstä tai ehdota arviointia jostain asiasta.

Osoite:http://www.mielipiteemme.fi
S-posti:info@mielipiteemme.fi
Palaute:Palautetta -kaavake