Terrorismin syy ja seuraamukset

18.02.2015 Rakenteilla


Kuva : Wikipedia, World Trade Center

Kolonialismi on toimintaa, jossa valtio hallitsee toista valtiota tai aluetta omien alueellisten rajojensa ulkopuolella. Tällaisia maita kutsutaan siirtomaiksi, ja tarkoituksena on usein hallita alkuperäiskansaa uskonnolliselta pohjalta, käyttää heitä halpana työvoimana, hallita siirtomaan raaka-aineresursseja, kaupankäyntiä ja puolustusvoimia.

Siirtomaita hankittiin myös strategisista syistä, arvovallan nostamiseksi ja ennaltaehkäisevästi, jotta toinen valtio ei voisi liittää aluetta siirtomaakseen. Osa kansasta käännettin hallitsevan valtion puolelle lahjuksin, ja alunperin yhtenäinen alkuperäiskansa jakautui ja hajosi. Pääsääntöisesti siirtomaan alkuperäiskansaa kohdeltiin kaltoin, vainottiin, orjuutettiin, terrorisoitiin - alistettiin kaikin mahdollisin keinoin.

Useinmiten siirtomaan luonnonvarat vietiin - niin kuin tänäänkin - suurimmilta osin siirtomaata hallitsevalle vieraalle valtiolle joka hyötyy niistä taloudellisesti. Edellinen on johtanut m m köyhyyteen ja nälänhätään siirtomaassa, ja että yhteiskunnan ja elinympäristön kehitys on pysähynyt. Edellä mainitut asiat, ovat vaikuttaneet terrorismin - sellaisena niin kuin se tänään ilmenee - syntyyn. Kun tänään puhumme maailmanlaajuisesta markkinataloudesta, niiltä osin missä se jollain tasolla perustuu kolonialismiin on syy, jonka seuraamus on maailmanlaajuinen terrorismi.

Kansainvälisesti terrorismia ei pysäytetä fyysisellä ja/tai psyykkisellä väkivallalla, perustuen yksinkertaisesti siihen, että terrorismin alkuperä on fyysinen ja/tai psyykkinen väkivalta.

Terrorismi pysäytetään demokraatiaan perustuvalla hallinnolla, joka turvaa entisen tai olemassa olevan siirtomaan ja kansalaisten koskemattomuuden, heidän ihmisarvon, kunnian, omantunnon, itsetunnon, fyysisen ja/tai psyykkisen terveyden, vakauden, vakaumuksen, ihmisoikeudet ja oikeudet yleensä kaikilla mahdollisilla tasoilla.

Uskonnollisesti hyvä ratkaisu on Etnisten Kansakuntien Historiaa -sivulla.

Yhteiskunnallinen media

Voit suositella tai jakaa mielipiteitämme Facebookissa.

ainutlaatuista osumaa 01.01.2015 saakka.

Tue toimintaamme

Voit tukea toimintaamme mainostamalla sivustollamme.

Osoite:http://www.mielipiteemme.fi
S-posti:info@mielipiteemme.fi
Yhteistyö:Yhteistyö -kaavake

Yhteystiedot

Lähetä palautetta sivuston sisällöstä tai ehdota arviointia jostain asiasta.

Osoite:http://www.mielipiteemme.fi
S-posti:info@mielipiteemme.fi
Palaute:Palautetta -kaavake