• 21.07.2019 (211 019.663°)
  • 13:55:32™195°.330°.192°
  • 3033703 sivun näyttöä.
Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa - ja niiden seuraamukset.
Ruotsin Maahanmuuttoviraston kehittämä Söderköpingsprocessen nimettiin uudelleen Östliga Partnerskapet vuonna 2009. Euroopan Unionissa se tunnetaan nimellä Eastern Partnership (EAP).

Ruotsin Maahanmuuttovirasto kehitti 1980 luvulla reformointiprosessin joka on suuntautunut maiden joilla on raja Venäjän kanssa sisäiseen vaikuttamiseen ja Euroopan Unioniin liittämiseen. Söderköp-
ings process
nimellä tunnettu reformointiohjelma käynnistettiin virallisesti vuonna 2001 Ruotsin ollessa Euroopan Unionin puheenjohtajamaa. Sillä ei ollut keskitettyä hallintoelintä. Vuonna 2007 kaikki asiat käsiteltiin vuosikokouksissa, työkokouksissa tai ryhmätapaamisissa.

Söderköpings process vietiin Euroopan Unioniin 2008 Ruotsin ja Puolan toimesta; Carl Bildt (Ruotsi) ja Radoslaw Sikorski (Puola). Se nimettiin uudelleen 2009 Östliga Partnerskapet joka tunnetaan Euroopan Unionissa Eastern Partnership (EaP) -nimellä.

Reformaation kohdemaat.

Dokumentaatioissa mainitut sen aikaiset reformaation kohdemaat ovat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania, Moldova, Valkovenäjä, Ukraina, Armenia, Azerbaijan ja Georgia. Ruotsin hallituksen dokumentaatiosta käy ilmi että myös Länsi- ja Itä-Balkanin maat kuten esimerkiksi Kreikka ja Turkki ovat reformoinnin kohdemaita, sekä maita Välimeren etelärannikolla - Pohjois-Afrikassa. Listalla reformaation kohdemaihin kuuluu NATO -maita, joka tietenkin aiheuttaa kitkaa Euroopan Unionin ja NATOn välillä.

Huomioi listalla kaikki maat joissa on ollut tai on levottomuuksia samalla tavalla niin kuin Ukrainassa oli ennen sisällissotaa. Jugoslavian kriisillä 1990 -luvun alkupuoliskolla Länsi Balkanilla, on samankaltai-
nen tapahtumaketju kuin Ukrainan kriisillä. Myös Gerogian kriisinä tunnetut levottomuudet johtuivat Östliga partnerskapet reformaatioprosessin vaikutuksesta maan sisäisiin asioihin. Kriisien syy on Euroopan Unionin laajeneminen itään päin ja millä menetelmillä sitä laajennetaan. Ei siitä että "Venäjä hyökkäsi Georgiaan" tai "Venäjä hyökkäsi Ukrainaan" tai "Venäjä hyökkää naapurimaihin" tai "Venäjä hyökkää Suomeen milloin tahansa" viitaten edellisiin.

Alunperin Ruotsin Maahanmuuttovirastossa kehitettyyn prosessiin kuuluu kaikessa yksinkertaisuu-
dessaan se, että kriisin sattuessa reformaation kohdemaassa Itä-Euroopassa, pakolaiset otetaan vastaan eri Euroopan Unioniin kuuluvissa maissa. Kulttuurillisesti, poliittisesti, uskonnollisesti, ja niin edelleen Euroopan maat ovat suhteellisen lähellä toisiaan joten se ei olisi ongelma.

Lähi-Idän ja Afrikan levottomuudet

Mitä ei kyetty ottamaan huomioon on Lähi-Idän ja Afrikan levottomuudet ja niistä johtuva tunnettu valtava pakolaisvirta ja "pakolaisvirta" Eurooppaan Lähi-Idästä ja Pohjois-Afrikasta - joka johti nykyiseen pakolaiskriisiin. Lähi-Idän ja Afrikan kulttuuri, politiikka sekä uskonnot poikkeavat huomat-
tavasti tyypillisesti Eurooppalaisesta kulttuurista, politiikasta ja uskonnoista.

Eurooppaan tulvi pakolaisia ja "pakolaisia", joista "pakolaiset" pitää sisällään "kulttuurin" ja "uskonnon", joka Euroopassa tunnusmerkistöineen on rikollisuutta, rasismia tai fasismia. Tulos on se mitä tänään on esimerkiksi Ruotsissa. Itsestäänselvää on, että kun maahan tuo ulkomaalaista rikollisuutta, rasis-
mia ja fasismia - jota virheellisesti kutsutaan "kulttuuriksi" tai "uskonnoksi" - niin maan sisäiset vastaa-
vat kasvaa. Edellisen lisäksi maahan tulee rikollisuutta jota aikaisemmin ei maassa ole ilmennyt.

Pakolaisuus ei ole ongelma, vaan ongelma on SYY miksi pakolaisia yleensä on olemassa. Että kieltää SYYN tulemisen Suomen rajan sisäpuolelle tai poistaa olemassa olevan SYYN Suomen rajojen sisäpuolelta ei ole rasismia, vaan rasismin estämistä. Pakolaisuus on SEURAAMUS SYYSTÄ. Jos emme sulje maamme rajoja lakisääteisesti SYYLTÄ, meistä tulee SEURAAMUS.

Syy ja seuraamukset: Venäjä syytön.

Ukrainan ja muiden maiden kriisen syy Euroopassa on Euroopan Unionin laajeneminen itään päin ja menetelmät joilla sitä laajennetaan. Kun tarkastelemme Euroopan Unionin laajenemista itään päin tänään kartalta, kohdemaat joilla on raja Venäjän kanssa ja joiden sisäisiin asioihin on vaikutettu ja vaikutetaan jollain tavalla, ovat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Valkovenäjä, Ukraina, Moldova, Romania, Bulgaria, Turkki, Gerogia, Azerbaidzan, Turkmenistan, Uzbekistan ja Kazakstan.

Det Östliga partnerskapet ja Suomi.

Suomea yritettiin heikentää pelottelemalla "Venäjä voi hyökätä Suomeen milloin tahansa" (Ruotsin hallitus, asiantuntijat, sotilaallinen johto sekä Bonniersin omistamat lehdet Suomessa, osittain myös EU) ja lehdistön kautta laittomalla valeuutisoinnilla herättäen kohua/kiihkoa Venäjää vastaan Suomen Kansan Perustuslain ja Pariisin rauhansopimuksen 1947, Rauha Suomen kanssa, Osa II, Luku II, 6, 7 ja 8 artiklan vastaisesti. Kun se ei onnistunut, Ruotsista lähetettiin 2015/2016 laittomasti sekä Dublinin sopimuksen vastaisesti (Dublin Regulation, Regulation No. 604/2013) Suomeen 15000 pakolaista ja "pakolaista" kaikkine seuraamuksineen ja kustannuksineen Suomelle.

Maahanmuuttoviraston tiedotteen mukaan, vuonna 2015 Suomeen saapui turvapaikanhakijoita enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Vuoden 2014 tammikussa, Ruotsi aloitti pakolaisten kokoamisen Pohjois-Ruotsiin josta noin 15000 kuljetettiin edelleen Pohjois-Suomeen 2015 (YLE Uutiset 16.02.2016). Pahin tilanne oli Oulussa syyskuun 2015 alussa, jonne turvapaikanhakijoita tuli runsaasti Pohjois-Ruotsista.

Helsingin Sanomien mukaan 11.10.2015; "Tornioon tulevien turvapaikanhakijoiden määrä on laskenut noin puoleen huippuviikoista. Ruuhkaisimpina viikkoina Suomeen tuli 400–500 hakijaa päivässä. Viime viikon aikana tulijoita on ollut noin 200 päivässä. Jos hakijamäärän lasku jää pysyväksi, sisäministeriön arvio 50 000 pakolaisesta tämän vuoden aikana on ylimitoitettu. 200 tulijan päivävauhdilla määrä jäisi alle selvästi alle 40 000:n. Sisäministeriö ei kuitenkaan vielä aio laskea arviotaan saapuvien määrästä".

Ruotsalaisyrityksiä Östliga partner-
skapetin kohdemaissa.
Meneillään olevia rahanspesuepäilyjä yhdistää toisiinsa rahanpesuepäilyt, maantieteelinen sijainti ja/tai pankit Danske Bank ja Nordea. Kuva : Google Maps.

Mielenkiintoista on, että useilla nykyaikana paljastuneilla rahanpesuvyyhdeillä on yhteyksiä maihin jotka ovat Euroopan Unionin Östliga partnerskapetin kohdemaita; Idässä olevat maat joilla on raja Venäjän kanssa. Expressen -lehden mukaan 19.9.2018 Ruotsalainen Nordea pankki ja Björn Wahlroos on yhdistetty Tanskalaisen Danske Bankenin epäiltyyn rahanpesuvyyhtiin Virossa. Suurin tunnettu rahanpesuvyyhti tähän asti oli 20 miljardia dollaria rikollista rahaa Moldovasta Euroopan unioniin. Rahanpesusta tunnetuista Moldovalais- ja Latvialaispankeista maksettiin pestyt rahat eteenpäin. Suomeen päätyi ainakin 19 miljoonaa euroa (YLEN MOT -ohjelma 23.07.2018). Telian lahjusskandaali Azerbaidžanissa kiinnitti Yhdysvaltalaisviranomaisten huomion koska epäillyt lahjukset oli annettu dollareissa. Telia joutui maksamaan miljardisakot. Skandinaviska Enskilda Banken AB (SEB) on yksi suurimmista Ruotsalaisista liikepankeista. Ainoana pohjoismaisena pankkina SEB:llä on konttori myös Ukrainassa.

Kun tarkastelemme Euroopan Unionin laajenemista itään päin tänään kartalta, kohdemaat joilla on raja Venäjän kanssa ja joiden sisäisiin asioihin on vaikutettu ja vaikutetaan jollain tavalla, ovat Suomi, Viro, Latvia, Liettua, Valkovenäjä, Ukraina, Moldova, Romania, Bulgaria, Turkki, Gerogia, Azerbaidzan, Turkmenistan, Uzbekistan ja Kazakstan.

Wikipedian mukaan Telia Companyn (TeliaSonera) operaattoreita ovat olleet tai ovat

Roshan, Afganistan
Azercell, Azerbaijan
Star-Cell, Kambodja
Yoigo, Espanja
Geocell, Georgia
Kcell, Kazakstan
LMT, Latvia
Amigo, Latvia
Okarte, Latvia
Omnitel, Liettua
Ezys, Liettua
TEO, Liettua
MegaFon, Venäjä
Moldcell, Moldova
Ncell, Nepal
NetCom, Norja
NextGenTel, Norja
Halebop, Ruotsi
Telia, Suomi (entinen TeliaSonera)
Tele Finland, Suomi
Tcell, Tadjikistan
Call me, Tanska
DLG Tele, Tanska
Turkcell, Turkki
Ucell, Uzbekistan
Telia, Viro
Diil, Viro

Keskeinen tekijä ja vaikuttaja Euroopan Unionin laajenemisessa itään päin, on Ruotsin Maahanmuutto-
viraston Söderköpingsprocessen jonka nimi muutettiin Östliga Partnerskapetiksi ja vietiin Euroopan Unioniin 2008 Ruotsin ollessa puheenjohtajamaa Ruotsin (Carl Bildt) ja Puolan (Radoslaw Sikorski) toimesta. Euroopan Unionissa Östliga Partnerskapet tunnetaan nimellä Eastern Partnership (EaP).

Itsestään selvää on, että kaikki mitä syyn jälkeen on tapahtunut, ovat seuraamuksia, joista ei saa syyttää ketään muuta kuin syytä. Jos Euroopan Unioni jatkaa itään päin laajenemistaan samalla tavalla niin kuin tähän saakka, se tulee kaatumaan 5 vuoden sisällä - samasta syystä kuin kaikki aikaisem-
matkin "valtakunnat" Euroopan Historiassa. Millä tavalla se tällä kertaa kaatuu, sitä on tässä vaiheessa vaikea arvioida.

Lähteitä muunmuassa

Tema asyl&integration : Söderköpingsprocessen
Europeiska rådet, Europeiska unionens råd : Det östliga partnerskapet
Ruotsin hallitus : Östliga partnerskapet
Euroopan Unioni : Eastern Partnership
Wikipedia : Eastern Partnership (EAP)
Organized Crime And Corruption Reporting Project 06.03.2018.
Wikipedia, Telia Company
YLE, MOT -ohjelma 23.07.2018
Mielipiteemme.fi, Copyright © Matti E Simonaho ® of Suomi Finland ™.
Java™ scripts by Matti E Simonaho and Dynamicdrive. All Rights Reserved.