• 21.07.2019 (211 019.663°)
  • 13:37:57™195°.222°.342°
  • 3033691 sivun näyttöä.
Mielipiteemme.fi: Uutta "tietoa" MH17-lennon alas ampumisesta.
Kuva : Unsplash.

Iltasanomien mukaan; ""Malaysia Airlinesin matkustajakone ammuttiin alas Itä-Ukrainassa vuonna 2014. Nyt kansainvälinen rikostutkintaryhmä aikoo esitellä uusia todisteita tapaukseen liittyen. "

Euroopan Unionin Eastern Partnership (Östliga Partnerskapet, Söderköpingsprocessen) reformaatio-ohjelman vaikutus maissa joilla on raja Venäjän kanssa sisäisiin asioihin on johtanut levottomuuksiin useissa maissa. Söderköpings process vietiin Euroopan Unioniin 2008 Ruotsin ja Puolan toimesta; Carl Bildt (Ruotsi) ja Radoslaw Sikorski (Puola). Se nimettiin uudelleen 2009 Östliga Partnerskapet joka Euroopan Unionissa tunnetaan Eastern Partnership (EaP) -nimellä.

Dokumentaatioissa mainitut sen aikaiset reformaation kohdemaat ovat Eesti, Latvia, Liettua, Puola, Slovakia, Unkari, Romania, Moldova, Valkovenäjä, Ukraina, Armenia, Azerbaijan ja Georgia. Useista dokumentaatiossa mainituista reformaation kohdemaista on raportoitu samankaltaisista levottomuuk-
sista ja samasta syystä kuin Ukrainassa ennen sotaa.

Levottomuudet Ukrainassa johtivat siihen että Ukraina jakautui Länsi- ja Itä-Ukrainaan. Sota Läsi-Ukrainan ja Itä-Ukrainan välillä alkoi Huhtikuussa 2014. Malaysia Airlinesin matkustajakone räjähti ja putosi Doneskista itään, Torezin lähellä 17 Heinäkuuta 2014. Kaikki koneen kyydissä olleet 298 ihmistä, joista suurin osa oli Hollantilaisia, saivat surmansa.

Matkustajakoneen alasampuminen on asiakokonaisuudesta otettu seuraamus syystä. Syy levottomuuksiin ja Ukrainan kriisiin kokonaisuudessaan on Euroopan Unionin laajeneminen Itään päin ja millä tavalla sitä on laajennettu ja laajannetaan.

Itsestään selvää on, että kaikki mitä syyn jälkeen on tapahtunut, ovat seuraamuksia, joista ei saa syyttää ketään muuta kuin syytä. Jos Euroopan Unioni jatkaa itään päin laajenemistaan samalla tavalla niin kuin tähän saakka, se tulee kaatumaan 5 vuoden sisällä - samasta syystä kuin kaikki aikaisemmatkin "valtakunnat" Euroopan Historiassa. Millä tavalla se tällä kertaa kaatuu, sitä on tässä vaiheessa vaikea arvioida.

Lähteitä muunmuassa

Europeiska rådet, Europeiska unionens råd : Det östliga partnerskapet
Ruotsin hallitus : Östliga partnerskapet
Euroopan Unioni : Eastern Partnership
Wikipedia : Eastern Partnership (EAP)
sekä asiakokonaisuuteen liittyen
Mielipiteemme.fi Arviointiesimerkkejä : Euroopan pakolaiskriisin syy

Mielipiteemme.fi, Copyright © Matti E Simonaho ® of Suomi Finland ™.
Java™ scripts by Matti E Simonaho and Dynamicdrive. All Rights Reserved.