Lauantai 24.08.2019 19:22:12™290.550° 1428850/7572
Siitäpä nyt tie menevi, ura uusi urkenevi
laajemmille laulajoille, runsahammille runoille
nuorisossa nousevassa, kansassa kasuavassa.

Kansanperinteistä kielitiedettä

Julkaistu 21.06.2018 | Päivitetty 26.06.2018

Suomalaiset Aakkoset

Aakkoston kaikkia kirjaimia tarvitsemme jotta voimme oppia ja kommunikoida muilla kielillä. Kaikkia kirjamia ei käytetä Suomen kielessä ja näin ollen Suomalaiset Aakkoset ovat lähinnä A--DE--HIJKLMNOP-RSTUV--Y----

Lisäämme aakkosiin X kirjaimen joka Suomen kielessä kirjoitetaan KS/SK. Sitä tarvimme esimerkiksi yKSi, kaKSi -sanoissa. Lisäämme myös Z -kirjaimen joka Suomen kielessä kirjoitetaan ST tai TS, esimerkiksi AakkoSET (A K Z).

Suomalaiset aakkoset : A--DE--(H)IJKLMNOP-RSTUV-XYZ---

Kielellinen DNA (KDNA) tulee ilmi siitä miten lausumme kirjaimet. KDNA perustuu vokaali+konsonantti tai konsonantti+vokaali tai vokaali+vokaali pareista. H -kirjain esiintyy niin kutsutussa H -kielessä/murteessa ensisijaisesti Pohjois-Suomessa ja siksi se on tässä suluissa.

KDNA : aa de ee (ho) ii ji ko el em en oo pe er es te uu ve ks yy st

Alkuperäisen järjestyksen hahmoittaminen on juuri nyt kesken, mutta loppuosan "ks yy st" pitää KDNA:n mukaan olla "yy ks st".

Aakkoset luetaan "Aate" (ADE) "(he) jakoi" (HIJK) "kolmeen" (KLMN) "elämään" (LMN : Lapsi, Mies, Nainen) "opi" (OP) "perustuvi" (PRSTUV) "yksist" (YXZ)

Suomalaiset aakkoset : A--DE--(H)IJKLMNOP-RSTUV-YXZ---

Vokaalit : A E I O U Y tai vanhempi A I O V

Ajoitus : Kirjaimet, KDNA ja sanasto noin vuonna 0 (Roomalaisen ajanlaskun mukaan) +-100 vuotta. Nykyaikaisia - eri ammatteihin kuuluvia - sanoja ei esiinny vuonna 0. Sama koskee nykyaikana esiintyviä päätteitä ja vokaaleja - niitä oli vähemmän 0 -luvulla. Vokaalien raja kulkee U:ssa - toisin sanoen Y on konsonantti. Tällä tavalla voimme tutustua esivanhempiemme ajatusmaailmaan 0 -luvulla.

5000 vuotta vanhat Karjala -riimut

Uikujoen kalliopiirrokset on yhteisnimitys kalliopiirroksille, jotka sijaitsevat Uikujoen suistoseudun koskissa ja niiden rannoilla Karjalan tasavallassa Venäjällä, lähellä Belomorskin kaupunkia, noin 6 kilometriä Vienanmeren rannikolta sisämaahan.

Kaikista yksinkertaisin menetelmä jäljitellä noin 5000 vuotta vanhoja Karjala -riimuja on, että muuttaa nykyisen kirjaimen vasemman puoleisen "selän" ihmishahmoksi. Voit myös itse ottaa jotain kirjainta muistuttavan asennon pidellen esimerkiksi sauvaa kädessäsi ja ottaa tekemästäsi kirjaimesta valokuvan.


Suomalaista Pohjois-Karjalasta löydettyä noin 5000 vuotta vanhaa riimukirjoitusta. Kuvassa IhMMiN -kirjaimet. Katso myös Carelian Runes -video YouTubessa.